ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Λίγα λόγια για την πλατφόρμα One-up

Το One-up είναι μια πλατφόρμα crowd funding ή αλλιώς «συμμετοχικής χρηματοδότησης», όπου νέοι επιχειρηματίες μπορούν να ανεβάσουν την καμπάνια τους και να ζητήσουν απ το κοινό βοήθεια για να συλλέξουν κεφάλαιο εκκίνησης.  Στηρίζεται στη λογική, «ζητάω λίγα από πολλούς», γι’ αυτό οι δωρεές ξεκινούν από μόλις 5 ευρώ.

Το One-up είναι ένα εργαλείο της ΜΚΟ PRAKSIS και του προγράμματος Business Coaching Center, και δημιουργήθηκε για να δώσει λύση στην ανάγκη νέων επιχειρηματιών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα αρχικό κεφάλαιο για να κάνουν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα.  Η ΜΚΟ PRAKSIS συλλέγει τα χρήματα των δωρεών και φροντίζει για την τμηματική διάθεσή τους στους δικαιούχους, βάσει του επενδυτικού πλάνου που οι ίδιοι έχουν καταθέσει.  Με αυτό τον τρόπο, και χωρίς παρακράτηση προμηθειών, εξασφαλίζουμε πως τα χρήματα που έχουν διαθέσει οι δωρητές πηγαίνουν ακριβώς για τον σκοπό που έχουν διατεθεί, μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Η πλατφόρμα One-up λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ μέχρι σήμερα (* Αύγουστος 2016) έχει φιλοξενήσει 13 επιχειρηματικές καμπάνιες και έχει προσελκύσει 7,315 επισκέπτες από χώρες όπως η Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Κύπρος, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία και Γαλλία. 

Σε μια κοινωνία, στην οποία όλοι έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την δυναμική τους και να εφαρμόσουν τις ιδέες τους, τα οφέλη αγγίζουν όλα τα μέλη της. Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο  δημιουργήσαμε την πλατφόρμα One-up, για vα δώσουμε την ευκαιρία σε ικανούς και ταλαντούχους ανθρώπους με σπουδαίες ιδέες να δημιουργήσουν.


Προϋποθέσεις συμμετοχής: 

Δικαίωμα συμμετοχής στην πλατφόρμα One-up έχουν όλοι οι απόφοιτοί του PRAKSIS Business Coaching Center οι οποίοι έχουν εκπονήσει επιτυχώς ένα βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και νέοι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν καταθέσει ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο στο PRAKSIS BCC, το οποίο να έχει αξιολογηθεί ως βιώσιμο και υλοποιήσιμο από την ομάδα έργου του PRAKSIS BCC.

Χορηγός για τη δημιουργία της πλατφόρμας One up ήταν το Limmat Foundation.


Πού στοχεύουμε 

Η πλατφόρμα One-up αποτελεί εργαλείο του προγράμματος PRAKSIS ΒCC, και αυτό γιατί προσφέρει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα εναλλακτικών οδών προσέλκυσης κεφαλαίων, απαραίτητων για την υλοποίηση – εξέλιξη του στόχου τους. Πρόκειται για έναν πολύ διαφορετικό τρόπο άντλησης κεφαλαίων, αφού απευθύνεται σε ένα μεγάλο αριθμό δωρητών – υποστηρικτών, οι οποίοι θα πιστέψουν και θα επενδύσουν στην επιχειρηματική ιδέα που θεωρούν καινοτόμα και ελκυστική. Βοηθώντας τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης υποστηρίζουμε  άτομα, οικογένειες και τοπικές οικονομίες σε μια χτυπημένη από την κρίση οικονομία όπου η ανεργία ευδοκιμεί. Οι νέες επιχειρήσεις είναι η αρτηρία της οικονομίας και  πιστεύουμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης της οικογένειας και της τοπικής οικονομίας, μέσα από την ενίσχυση ενός συγκεκριμένου ατόμου και μιας συγκεκριμένης  επιχείρησης κάθε φορά. Με την πλατφόρμα συνδέονται οι άνθρωποι με επιχειρηματική σκέψη με τα μέλη της κοινωνίας που θέλουν να δουν νέες ιδέες και νέες επιχειρήσεις να ευδοκιμούν.


Πώς Ξεκίνησε 

Το πρόγραμμα Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας της PRAKSIS υλοποιείται από τις αρχές του 2014. Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η δημιουργία της πλατφόρμας προήλθε από τον Paul Kidner, ο οποίος ήθελε να προσφέρει τον κρίκο που έλειπε ανάμεσα στο ταλέντο των Ελλήνων επιχειρηματιών και των εναλλακτικών πηγών τοπικής χρηματοδότησης, αλλά τους ήταν αδύνατο να κάνουν το ξεκίνημα που ήθελαν. Θέλοντας να προσφέρουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους με ταλέντο και ανήσυχο πνεύμα, οι οποίες στην Ελλάδα δεν υπήρχαν, δεδομένου ότι η οικονομία της χώρας έχει συρρικνωθεί και τα δάνεια και οι επενδύσεις σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις ήταν ελάχιστες, οδηγηθήκαμε στη δημιουργία της πλατφόρμας One-up. Η αναβίωση της επιχειρηματικότητας της Ελλάδας αποτελεί τον τελικό σκοπό μας.


Το όραμά μας 

Το όραμά μας είναι η αξιοποίηση της One-up ως εφαλτήριο για την ευόδωση νέων, υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων.


Το επόμενο βήμα

Μέσα από την ανάπτυξη της πλατφόρμας One-up στόχος είναι η ανάπτυξη και σύνδεση όσων αισθάνονται ότι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των ικανών ανθρώπων  αποτελεί το κλειδί για την ανάπτυξη και ελπίδα της Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να υποστηρίξετε το όραμά μας:


Επαγγελματίες 

Μπορείτε να βοηθήσετε είτε υποστηρίζοντας με τη δωρεά σας κατευθείαν τις επιχειρήσεις είτε ενισχύοντας την προσπάθεια μας για την προώθηση του έργου μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν είστε στέλεχος επιχειρήσεων ή οικονομικός σύμβουλος, θα μπορούσατε να προσφέρετε τις γνώσεις σας ως μέντορας. Η One-up δημιουργήθηκε για να αποτελέσει μια κοινότητα επιχειρηματιών, παρέχοντας ισότιμη υποστήριξη. Απευθυνθείτε σε μας προκειμένου να συζητήσουμε πως θα χρησιμοποιήσουμε ωφέλιμα τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας για το έργο μας.

Η συμμετοχή σας, η υποστήριξη σας και η ανατροφοδότησή σας είναι πολύτιμοι παράγοντες για την επίτευξη των στόχων μας. 


Εταιρίες
 

Ως εταιρία μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα “Υιοθετώ μια επιχείρηση”. Στην περίπτωση που η εταιρία σας θέλει να χρηματοδοτήσει εξ' ολοκλήρου το κεφάλαιο εκκίνησης μιας επιχείρησης, το λογότυπο της εταιρίας σας προστίθεται δίπλα στην επιχειρηματική ιδέα και  η συνεισφορά σας θα ενημερωθεί τόσο στο blog μας όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΜΚΟ PRAKSIS, του One-up και σε πολλά ακόμα σημεία.

Εναλλακτικά μπορείτε να προσφέρετε:
Δωρεάν υπηρεσίες
Δωρεάν πρώτες ύλες ή προϊόντα
Εθελοντές για να βοηθήσουν μια επιχείρηση

Θα ήταν χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας βοηθήσουμε να συνδέσετε το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης σας με μια νέα επιχειρηματική ιδέα.


Επενδυτές

Εάν είστε επενδυτής και επιθυμείτε να συμμετέχετε σε μια επιχειρηματική ιδέα, επικοινωνήστε μαζί μας και θα ενημερώσουμε τον επιχειρηματία για το ενδιαφέρον σας. Εφόσον υπάρχει θετική ανταπόκριση στην πρόταση σας, θα σας φέρουμε σε επαφή.

Για ερωτήσεις και περισσότερες πληροφορίες για την πλατφόρμα One-up, παρακαλώ επισκεφτείτε την ενότητα FAQ.


PRAKSIS

Η PRAKSIS είναι ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.  Κύριος στόχος μας είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. Αντικείμενο της PRAKSIS αποτελούν ο σχεδιασμός, η εφαρμογή και η υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής δράσης, καθώς και καμπανιών ενημέρωσης για ποικίλα ζητήματα, όπως ΣΜΝ, Ηπατίτιδες, AIDS / HIV.

Οι τρεις άξονες που απαρτίζουν τη δουλειά μας είναι η Πρόληψη, η Άμεση Παρέμβαση / υποστήριξη και η Άσκηση Πίεσης και Διεκδίκηση Δικαιωμάτων.

Οι ωφελούμενοί μας είναι Έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, οικονομικοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο / πρόσφυγες, ασυνόδευτοι ανήλικοι, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (trafficking victims), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, Χρήστες  Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ), Ρομά, άνθρωποι που ζουν με HIV / AIDS / PLWA,  άτομα οροθετικά στους ιούς των Ηπατιτίδων Β και C, ΑΣΑ (Άντρες που κάνουν Σεξ με Άντρες) / MSM (Men having Sex with Men), κρατούμενοι (σε φυλακές ή σε κέντρα κράτησης), αποφυλακισμένοι, Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση εξαιτίας της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας, κάθε συνάνθρωπος μας που βιώνει κοινωνικό ή/ και οικονομικό αποκλεισμό και αποκλείεται από βασικά αγαθά ή/και από διεκδίκηση αναφαίρετων και απαράγραπτων δικαιωμάτων.

Η PRAKSIS, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην Αττική, στην Κεντρική Μακεδονία, στα νησιά του Αιγαίου (π.χ. Λέσβος, Σάμος, Κως, Χίος, Λέρος κ.ά), στα  βόρεια σύνορα της χώρας καθώς  και στην περιοχή της Πάτρας. Ταυτόχρονα, με Κινητές  Ιατρικές Μονάδες ταξιδεύουμε στα νησιά, καθώς και στα βόρεια σύνορα πάντα ανάλογα με τις ιατρικές ή/και ψυχοκοινωνικές  καθώς και νομικές  ανάγκες που προκύπτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.praksis.gr | www.facebook.com/ngopraksis | twitter.com/praksis.grwww.youtube.com/praksisngo


PRAKSIS BCC

Η πλατφόρμα One-up είναι εργαλείο του προγράμματος PRAKSIS Business Coaching Center.

Το PRAKSIS Business Coaching Center είναι ένα κέντρο παροχής δωρεάν επιχειρηματικής εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και business coaching σε κύκλους διάρκειας 4 μηνών, προς υποψηφίους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της παροχής ολοκληρωμένης πρακτικής καθοδήγησης και προετοιμασίας ώστε ο συμμετέχον να μπορέσει να συνθέσει ένα άρτιο επιχειρηματικό σχέδιο, με το οποίο θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βιωσιμότητα της επιχείρησής του.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας του PRAKSIS BCC εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή και όχι μόνο στη θεωρία. Η μεθοδολογία που ακολουθείται ενσωματώνει τις διεθνείς τάσεις των επιχειρηματικών μοντέλων με την πραγματικότητα της Ελληνικής αγοράς. Απευθύνεται σε όσους έχουν μια ρεαλιστική επιχειρηματική ιδέα ή σε όσους έχουν ήδη μια επιχείρηση που χρειάζεται υποστήριξη ή σε ελεύθερους επαγγελματίες που ψάχνουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος.

Οι συμμετέχοντες επιλέγονται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζει:

•     Τη βιωσιμότητα της επιχειρηματικής ιδέας
•     Τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο της επιχειρηματικής ιδέας
•     Την επιμονή και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει το άτομο στην προοπτική του να
       γίνει ελεύθερος επαγγελματίας.

Στην Ελλάδα που η οικονομική κρίση ανέτρεψε την καθημερινότητα μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, φέρνοντάς την αντιμέτωπη με έντονα βιοποριστικά προβλήματα, το PRAKSIS BCC στοχεύει στο να βοηθήσει άτομα τα οποία διαθέτουν το όραμα, την επιμονή, την αφοσίωση και τις ικανότητες να «επιχειρήσουν» και θέλουν ένα δυνατό σύμμαχο στην προσπάθειά τους αυτή.
 
Το BCC προσφέρει επιχειρηματική υποστήριξη σε κύκλους διάρκειας 4 μηνών. Πιο συγκεκριμένα:

·    Ομαδικά πρακτικά, στοχευμένα σεμινάρια και workshops.
·     Μέχρι και 7 κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους επιχειρηματικούς συμβούλους, ώστε οι ατομικές ιδέες να
      γίνονται πράξη.
·     Μέχρι και 7 κατ' ιδίαν ή/και ομαδικές συναντήσεις με τους business coaches για την ανάπτυξη 
      προσωπικών δεξιοτήτων και τρόπων εύρυθμης λειτουργίας της ομάδας συνεργατών.

Για τη χρονική περίοδο  μεταξύ του Αυγούστου 2016 και  Ιανουαρίου 2018, το πρόγραμμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Praksis Business Coaching Center χρηματοδοτείται από τo Citi Foundation.

Για περισσότερες πληροφορίες:
www.praksis.gr/bcc | https://www.facebook.com/praksis.bcc/
Citi Foundation / Ίδρυμα Citi

Το Ίδρυμα Citi υποστηρίζει την προώθηση της οικονομικής προόδου και τη βελτίωση της ζωής κατοίκων σε κοινότητες με χαμηλό εισόδημα σε όλον τον κόσμο. Επενδύουμε σε προτάσεις που διευρύνουν την οικονομική ενσωμάτωση, επιταχύνουν τις ευκαιρίες για εργασία στους νέους και προωθούν προσεγγίσεις για οικοδόμηση ενεργών οικονομικά πόλεων. Η προσέγγιση του Ιδρύματος Citi «Πέρα από τη φιλανθρωπία» αξιοποιεί την τεράστια εμπειρία της Citi και των εργαζομένων της προκειμένου να εκπληρώσουμε την αποστολή μας και να προωθήσουμε την ηγεσία της σκέψης και την καινοτομία.

Για επιπλέον πληροφορίες, www.citifoundation.com


Χορηγοί - Δωρητές προηγούμενων κύκλων του Praksis BCC