ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Αριάδνη Λαδά
Συντονίστρια Προγράμματος –Στρατηγική και Επικοινωνία & Business Coach


Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδας, και εργάστηκε σε μεγάλες εταιρείες (Εγνατία Τράπεζα, Αθήνα 2004, ING Group, Ashland Hellas) στο κομμάτι της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού κατακτώντας θέσεις αυξημένης ευθύνης, με τελευταία αυτή της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού στην Amgen Hellas SA.  Στα 12 χρόνια που εργάσθηκε σε μεγάλες εταιρείες, η Αριάδνη απέκτησε εκτεταμένη εμπειρία στην επιλογή προσωπικού, αξιολόγηση της απόδοσης, εκπαίδευση και ανάπτυξη εργαζόμενων, ανάδειξη ταλέντων, δημιουργία εταιρικής κουλτούρας και εσωτερική επικοινωνία, μεταξύ άλλων.

Με κινητήριο δύναμη το ενδιαφέρον της για τον ανθρώπινο παράγοντα, και τους τρόπους με τους οποίους σχετιζόμαστε και επικοινωνούμε εντός του επαγγελματικού οικοσυστήματος, η Αριάδνη ολοκλήρωσε το 2012 μεταπτυχιακή εκπαίδευση πάνω στο Executive Coaching & Organizational Development. Συμπληρωματικά, το 2015 παρακολούθησε εκτεταμένη εκπαίδευση στο Rational Emotive Cognitive Behavioral Coaching, από το Ελληνικό Ινστιτούτο RECBT.  
Από το 2012 εργάζεται ως Executive Coach, και OD Consultant, ενώ είναι μέλος του ΔΣ του Hellenic Coaching Association, με τον ρόλο του Marketing & Communications Director.

Η Αριάδνη εργάζεται στην PRAKSIS από το ξεκίνημα του BCC, και επί του παρόντος είναι Υπεύθυνη Έργου για τη Στρατηγική και την Επικοινωνία του προγράμματος, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται και ως Business Coach.  
Βίκη Χαρίτου
Συντονίστρια Προγράμματος – Στρατηγική και Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων &  Business  Coach


Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Reading-Αγγλία πάνω στις Διεθνείς Τραπεζικές και Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες, η Βίκη εργάστηκε στην εγχώρια Τραπεζική Αγορά και συγκεκριμένα στις Τράπεζες Eurobank και HSBC για περισσότερα από 15 χρόνια. Έχει δουλέψει ως Χρηματοοικονομικός Τραπεζικός Σύμβουλος, ως Υπεύθυνη Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Προσωπικού του Retail Banking Business και ως Segment και CRM Manager στο Τμήμα Retail Business της Τράπεζας. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Diploma in Executive Coaching and Organisational Development και τα τελευταία 2 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του Financial Services και Human Capital Consulting.
Επίσης αρθρογραφεί για θέματα HR στο portal και τη σελίδα του LinkedIn, μεγάλης εταιρείας συμβούλων αλλά και σε διάφορα επιχειρηματικά sites.
Η Βίκη είναι ενεργό μέλος του Hellenic Coaching Association συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες και προγράμματα Solidarity & Peer Coaching, του EMCC (European Mentoring & Coaching Council), του AC (Association for Coaching) και του ΣΔΑΔΕ (Σύλλογος Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελλάδος). Πιστεύει ακράδαντα ότι το Ανθρώπινο Δυναμικό είναι η αποδοτικότερη επένδυση για επιχειρήσεις και οργανισμούς και είναι αυτό που θα τη διατηρήσει, θα την αναπτύξει και θα την εξελίξει.
Συμμετέχει από την ίδρυση του PRAKSIS Business Coaching Center ως Business Coach and OD Consultant υποστηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τα προσωπικά χαρακτηριστικά των υποψήφιων και παρέχοντας οργανωσιακή συμβουλευτική για την ανάπτυξη και γνωστοποίηση του PRAKSIS BCC.
Είναι πλέον υπεύθυνη συντονισμού του προγράμματος PRAKSIS BCC με βασικές υπευθυνότητες το Στρατηγικό σχεδιασμό και τη Διοίκηση Πόρων.


Βασιλική Μούχου
Βοηθός Επικοινωνίας και Διοίκησης


Σπούδασε Ναυτιλιακά στο Αγγλικό Κολλέγιο SBE, είναι κάτοχος BSc in Shipping & Transport Management και εργάστηκε σε πολυεθνικές εταιρείες (Regus, The meeco Group) σε τμήματα Διαχείρισης Λειτουργίας και Πωλήσεων. Με σταδιακή εξέλιξη στην Regus με εξειδίκευση στην εξυπηρέτηση προσωπικού, αναρριχήθηκε σε Διευθύντρια Επιχειρηματικού Κέντρου στο γραφείο της Αθήνας.
Η Βασιλική εργάζεται στην PRAKSIS Business Coaching Center ως Βοηθός Επικοινωνίας και Διοίκησης στο Επιχειρηματικό Κέντρο του PRAKSIS BCC και είναι υπεύθυνη για την εσωτερική και την εξωτερική του επικοινωνία.


Στέφανος Οικονομίδης
Επιχειρηματικός Σύμβουλος

Ο Στέφανος Οικονομίδης είναι ιδρυτής της SEO In Greece η οποία παρέχει υπηρεσίες digital marketing. Είναι κάτοχος BSc in Business Administration από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc in Marketing (Distinction) από το University of Stirling και έχει πιστοποιηθεί με τον τίτλο του Chartered Marketer από το Chartered Institute of Marketing.  Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε θέματα strategic marketing στον χώρο της πληροφορικής, μόδας, επικοινωνίας, αυτοκινήτων, ασφαλειών και τροφίμων.  Από το 2003 δραστηριοποιείται ως εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα marketing σε στελέχη επιχειρήσεων, νεοφυείς (start-ups) επιχειρήσεις  και σε μεταπτυχιακά προγράμματα.  Από το 2008 δραστηριοποιείται και ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα στρατηγικού και ψηφιακού marketing.  Είναι certified NLP practitioner.


Βασίλης Κασιμάτης
Επιχειρηματικός Σύμβουλος


Ο Βασίλης Κασιμάτης διαθέτει 23 και πλέον έτη εμπειρίας στο χώρο της Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Κατέχει πιστοποιήσεις τόσο από εγχώριους φορείς (ΕΟΠΠΕΠ, ΟΑΕΔ) όσο και από Οίκους του εξωτερικού για προγράμματα ηγεσίας, επικοινωνίας, πωλήσεων και εμπειρίας πελάτη.
Οι κυριότεροι σταθμοί στην επαγγελματική του πορεία περιλαμβάνουν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο οποίο είναι Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Mentoring, την COSMOTE όπου κατείχε τη θέση του Corporate Sales Deputy Director για τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά και το σύνολο του ευρύτερου Δημοσίου & Τραπεζικού Τομέα και τον ΟΜΙΛΟ IDEAL όπου εργάστηκε ως Senior Sales Manager.
Οι σπουδές του περιλαμβάνουν την απόκτηση πτυχίων Bachelor of Science in Computer Information Systems (Western International University, U.K) και Professional MBA από το ALBA.

.