ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Βοηθάμε νέες ιδέες και χαρισματικούς ανθρώπους να δημιουργήσουν.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Εγγραφή των Επιχειρηματιών

Οι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα του PRAKSIS BCC ή το αντίστοιχο πρόγραμμα των συνεργατών του, μπορούν να γίνουν μέλη-δημιουργοί στην πλατφόρμα One-up.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες που προέρχονται από τα Hubs των συνεργατών μας μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας μέσω του Hub, στο οποίο ανήκουν. Η ομάδα του One-Up θα προσκαλέσει τους επιτυχημένους συμμετέχοντες να ανεβάσουν την καμπάνια τους στην πλατφόρμα, αφού πρώτα εξετάσει το επιχειρηματικό τους πλάνο.


Δωρητές Βοηθήστε

Όσοι ενδιαφέρεστε να γίνετε δωρητές περιηγηθείτε στη σελίδα με τις επιχειρηματικές ιδέες και επιλέξτε αυτή που επιθυμείτε να υποστηρίξετε. Παράλληλα μπορείτε να κάνετε δωρεά απευθείας στη One-up, και εμείς θα ενισχύσουμε τις ιδέες εκείνες που έχουν πιο άμεση ανάγκη, δηλαδή εκείνες που είναι πιο κοντά στην εκπλήρωση του στόχου τους, εκείνες που χρειάζονται «Φόρα» για να ξεκινήσουν ή εκείνες που πιστεύουμε ότι θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία εάν ξεκινήσουν άμεσα. Σε αντίθεση με άλλες μορφές δωρεών, το 100% της δωρεάς σας προσανατολίζεται κατευθείαν για τις ανάγκες της επιχείρησης, με μηδενικά τέλη διεκπεραίωσης. Μοναδικό έξοδο αποτελεί η προμήθεια της τράπεζας, η οποία κυμαίνεται μεταξύ 0,5% και 1,5%. Οι συνήθεις crowd funding  τιμές κυμαίνονται μεταξύ 4% και 5%. Είμαστε περήφανοι που έχουμε επιτύχει τόσο χαμηλές τιμές και ευχαριστούμε την Alpha Bank για την υποστήριξη της.

Τα μέλη εξαργυρώνουν Δωρεές

Οι δωρεές που δίνονται σε κάθε επιχειρηματία, διατηρούνται σε λογαριασμό του BCC της PRAKSIS, και διατίθενται στους επιχειρηματίες σταδιακά αφού έχουν ολοκληρώσει τους στόχους που έχουν θέσει σε κάθε βήμα τους. Η διάθεση της δωρεάς γίνεται από την PRAKSIS είτε αποπληρώνοντας απευθείας το προϊόν ή την υπηρεσία που χρειάζεται ο επιχειρηματίας (π.χ την καταβολή ενοικίου) είτε δίνοντας τα χρήματα στον επιχειρηματία αφού έχει ολοκληρώσει ένα από τα στάδια της διαδικασίας έναρξης της επιχείρησής του. Παράλληλα βοηθάμε τους επιχειρηματίες να επικοινωνούν και να ενημερώνουν τους δωρητέςυποστηρικτές τους για την πορεία της προσπάθειάς τους. Οι δωρητές μπορούν να επιβραβεύουν με ενθαρρυντικά σχόλια τους επιχειρηματίες στην προσπάθεια τους και να εκμεταλλεύονται τις προωθητικές προσφορές της επιχείρησης που έχουν χρηματοδοτήσει.

Πολλαπλά Οφέλη πέρα από τη δωρεά σας

Κάνοντας μια δωρεά στην One-up, οι νέοι επιχειρηματίες αποκτούν πρόσβαση σε εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης οι οποίες εν μέσω οικονομικής κρίσης  θα ήταν ανύπαρκτες. Στην Ελλάδα, επιπλέον, μέσω του BCC της PRAKSIS, έρχονται σε επαφή και συμμετέχουν σε μια κοινότητα επιχειρηματιών που προσφέρει συνεργατική υποστήριξη, και μπορούν να συνδεθούν με ζωτικής σημασίας προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών που είναι ήδη μέλη της κοινότητας. Με τον τρόπο αυτό η στήριξη των νέων αυτών επιχειρηματιών γίνεται από τα «Θεμέλια»  και εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Τα οφέλη από την ίδρυση των νέων επιχειρήσεων είναι πολυεπίπεδα δεδομένου ότι επεκτείνονται πέρα από τον επιχειρηματία και την άμεση οικογένεια του, στις γειτονιές και την τοπική οικονομία.

Καθώς λοιπόν αναπτύσσεται η επιχειρηματική μας κοινότητα και οι επιχειρήσεις εξελίσσονται, όταν προκύψει η ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού, η πρώτη αναζήτηση γίνεται μέσα από την  ΜΚΟ PRAKSIS, η οποία υποστηρίζει οικογένειες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρηματίες μπορούν να ανταποδώσουν την ενίσχυση που έλαβαν από το πρόγραμμα BCC και την One-up σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσμενείς συνθήκες.