ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Partners

Σε μια προσπάθεια δημιουργίας και επέκτασης του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, η PRAKSIS συνεργάζεται με άλλα hubs με σκοπό την παροχή εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης σε εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες. Αυτή τη στιγμή συνεργάτες μας αποτελούν:Impact Hub

Το Impact Hub Athens είναι μια δυναμική κοινότητα, παγκόσμια συνδεδεμένη που εμπνέει και φέρνει κοντά ανθρώπους και οργανισμούς, που μέσα από υπεύθυνες και βιώσιμες πρωτοβουλίες φέρνουν την αλλαγή.

Με βάση την επιχειρηματικότητα στοχεύει σε πρωτοποριακές ενέργειες, οι οποίες έχουν θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο.

Στην Αθήνα στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλλερ στην καρδιά του Ψυρρή και διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία, πόρους, μεθοδολογίες και υποδομές για να εργαστεί κανείς, να συν-δημιουργήσει, να έρθει σε επαφή με άλλους επαγγελματίες, να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις, εξελίσσοντας τη δράση του και προχωρώντας το εγχείρημα του στο επόμενο στάδιο.Orange Grove

Το Orange Grove είναι ένας ευέλικτος χώρος εργασίας και μια κοινότητα δικτύωσης για νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Αθήνα, όπου σε συνεργασίας με Ολλανδικές – Ελληνικές επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα.

Το Orange Grove ελπίζει να συμβάλει στη δημιουργία ενός τοπικού οικοσυστήματος για startups και να το συνδέσει με αντίστοιχες διεθνείς δράσεις. Κύριος χορηγός της Orange Grove είναι η Heineken, ενώ ο μεγαλύτερος δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μόλις ολοκληρωθεί η επιλογή, το Orange Grove προσφέρει στα μέλη της μια ποικιλία από ευκαιρίες όπως:
  • Σεμινάρια και εργαστήρια με αναγνωρισμένους ομιλητές από όλο τον κόσμο
  • Μέντορα για τις ανάγκες του κάθε μέλους/ ομάδας και Coaching προγράμματα
  • Μοναδικά Bootcamps σε συνεργασία με Ολλανδικά και Ελληνικά Πανεπιστήμια
  • Ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας
  • Ευέλικτη χώρος γραφείων με δωρεάν Wi-Fi, καφές και μπίρα, και όλες τις παροχές γραφείου
  • Νομικές και λογιστικές υπηρεσίες
  • Συνεργασία και συνδεσιμότητα μέσω διαφόρων εκδηλώσεων δικτύωσης
  • • Τριμηνιαίοι Pitching διαγωνισμοί με βραβεία € 15.000 και € 10.000, «The Squeeze»

Action Finance Initiative

Η Action Finance Initiative (AFI) ιδρύθηκε από την ActionAid Hellas και την ηγέτιδα οργάνωση στον χώρο του microfinance στην Ευρώπη: ADIE, με σκοπό την εισαγωγή του θεσμού των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της αυτοαπασχόλησης. Σκοπός των δράσεων της πρωτοβουλίας αυτής αποτελεί η καταπολέμηση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, η AFI προσφέρει πρόσβαση σε χρηματοδότηση έως 10,000 ευρώ με την μορφή επιχειρηματικών μικροδανείων τόσο σε νεοσύστατες όσο και σε υφιστάμενες επιχειρήσεις που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές ανεξαρτήτως της εμπορικής δραστηριότητας τους, βαθμού καινοτομίας, κατηγορίας επένδυσης και χρήσης τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η AFI δίνει την δυνατότητα σε όλους, και ειδικότερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (νέοι, γυναίκες, άνεργοι, μετανάστες), να αποκτήσουν από τη μία την πολυπόθητη πρόσβαση στα απαραίτητα χρηματικά κεφάλαια και από την άλλη τη δωρεάν προσωποποιημένη επιχειρηματική εκπαίδευση και υποστήριξη με τη βοήθεια ενός ευρέος φάσματος εθελοντών-επιχειρηματιών.Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού

Το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί μία από τις τρείς κατευθύνσεις σπουδών που προσφέρει σε προπτυχιακό επίπεδο το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Το εκπαιδευτικό μοντέλο του εργαστηρίου στηρίζεται στη συνεργασία με επιφανή στελέχη επιχειρήσεων επικοινωνίας, μάρκετινγκ, δημοσίων σχέσεων, ιδρυτές startups, συνεργατικούς χώρους και κοινωνικούς επιχειρηματίες, επενδύοντας στο design thinking, στη βιωματική μάθηση, στα προσομοιωτικά σενάρια διαχείρισης κρίσεων, τεχνικές gamification και κυρίως προκλήσεις του πραγματικού κόσμου ως έναυσμα έρευνας, σχεδιασμού και δράσης. O στόχος είναι για τους φοιτητές να συν-δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και τις κοινωνικές οργανώσεις, βιώσιμες, καινοτόμες ή και ανατρεπτικές λύσεις (σε επίπεδο ιδεών, branding, επικοινωνίας), να δημιουργήσουν ψηφιακό περιεχόμενο και αφηγήσεις (digital storytelling), να σχεδιάσουν τα δικά τους startups ή ψηφιακές πλατφόρμες και εφαρμογές (apps), να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έρευνες και νέες υπηρεσίες, ώστε να δημιουργούν συνολικά θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον. Η έρευνα μας επικεντρώνεται στη mobile και συνεργατική κατανάλωση (collaborative consumption) με τίτλο ”Mobile Generation Next”. Από το 2012, συνεργαζόμαστε με το Copenhagen Business School, συμμετέχοντας στο ερευνητικό δίκτυο, CCEBI (Co-Creating Experience Based Innovation), εστιάζοντας στις «Πόλεις ως πλατφόρμες Δημιουργίας και Βιώσιμης Καινοτομίας”. Οργανώνουμε διεθνή και τοπικά Εργαστήρια Συν-Δημιουργίας για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη καινοτόμων και συνεργατικών λύσεων για τις πόλεις και με φόντο τη συνεργατική οικονομία.The sponsors of the year-long pilot BCC program are the JP Morgan Chase Foundation and the US Embassy in Athens, Greece.