ΜΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Human Ability - "Prototype Breath box" - Αναπνευστική Αποκατάσταση - Respiratory Rehabilitation - EXPIRED

 

 

Humane: start up για τις ευπαθείς ομάδες


Ξεκίνησα στο One up έχοντας εμπειρία σε Σύλλογο ασθενών, αναζητώντας το επόμενο βήμα. Ήθελα να αντιμετωπίσω περιορισμούς σε ανθρώπινο δυναμικό, οικονομικούς πόρους, αλλά και τεχνογνωσία. Εξάλλου, οι ανάγκες των ανθρώπων με χρόνιες παθήσεις και αναπηρία δεν μπορούν να περιοριστούν σε ένα ρευστό μοντέλο που αποτελείται μόνο από εθελοντές και οικονομικές εισφορές μόνο από δωρεές. Υπήρξε, λοιπόν, μία σειρά από δραστηριότητες  της Κοινωνικής Επιχείρησης που προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε και να οργανώσουμε.
Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία με το One Up! Βασικός πυλώνας των δράσεών μας ήταν και είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Σε αυτό το σημείο η πλατφόρμα λειτούργησε καταλυτικά, αφού αποτέλεσε το πρώτο και αποτελεσματικό κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του Humane και του κάθε πολίτη. Παρά το γεγονός ότι το κοινό στην Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένο με την χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών πολλοί υποστηρικτές μας εξέπληξαν θετικά! Ήταν από διάφορες ηλικίες, από επαρχία, ακόμα και Έλληνες της ομογένειας! Έδειξαν ενδιαφέρον και εταιρίες, με τις οποίες πλέον βρισκόμαστε σε επικοινωνία.
Τα παραπάνω, όμως, είναι τα μετρήσιμα αποτελέσματα που κανείς μπορεί να δει εύκολα. Το BCC για εμάς δεν ήταν μόνο μια πλατφόρμα! Ήταν οι μέντορες και όλοι όσοι μας υποστήριξαν ώστε να ολοκληρώσουμε το επιχειρηματικό μας σχέδιο. Η εμπιστοσύνη και η υπομονή τους μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας βήμα, να θέσουμε προτεραιότητες, να απλοποιήσουμε διαδικασίες και τελικά να πετύχουμε το στόχο μας. Νοιώσαμε ασφάλεια και εμπιστοσύνη, τολμήσαμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τους κάθε μας ενδοιασμό, πρόβλημα και σκέψη. Τελικά, οι άνθρωποι του BCC μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε επιτυχώς το πρώτο μας βήμα - με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!

Δημήτρης Κοντοπίδης

 

 

Δυναμώνουμε την ανάσα τους, στηρίζουμε το ‘’prototype breath box’’ – Human Ability!

 

Πώς Ξεκίνησε

Είμαι ο Δημήτρης Κοντοπίδης, 33 ετών, απόφοιτος ΤΕΙ Γραφιστικής , τελειόφοιτος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Τα τελευταία 4 χρόνια έχω σταματήσει τις σπουδές και είμαι Πρόεδρος & CEO στον Πανελλήνιο Σύλλογο Κυστικής Ίνωσης. Ασχολούμαι ενεργά με την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των χρόνια πασχόντων & αναπήρων , την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και γενικότερα με την χάραξη πολιτικής Υγείας. Όταν διαπίστωσα όντας ο ίδιος ασθενής ότι το προσδόκιμο ζωής σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι περίπου στα 40 έτη και στην χώρα μας υπολογίζεται στα 30 έτη, χάνοντας ταυτόχρονα περίπου 10 συν ασθενείς μου κάθε χρόνο κυρίως από αναπνευστική ανεπάρκεια, έθεσα σκοπό ζωής την βελτίωση των αιτιών αυτής της τραγικής κατάστασης στην Ελλάδα: την έλλειψη ενημέρωσης και εξειδικευμένων & ολοκληρωμένων παροχών υγείας.

 

Αναπνευστική αποκατάσταση - βασικός πυλώνας θεραπείας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ξεκίνησαν προγράμματα (3-6μηνα) αναπνευστικής αποκατάστασης σε ενήλικες και εξατομικευμένης άσκησης σε παιδιά μόλις τον Μάιο του 2015 ! Τα αποτελέσματα θεαματικά! Οι ασθενείς βελτίωναν σε μεγάλο βαθμό την αναπνευστικής του λειτουργία, το σωματικό βάρος ακόμη και την αντοχή τους, την ίδια στιγμή που αναμένουμε καινοτόμες θεραπείες που κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ για παρόμοιες βελτιώσεις. Σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη φυσιοθεραπεία αλλά και διαιτητική παρέμβαση παρατηρήθηκε τεράστια βελτίωση στην ποιότητα ζωή τους, στην ψυχολογία αλλά και σαφώς στην επιβίωση όπως προκύπτει και από την βιβλιογραφία από αντίστοιχα προγράμματα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες εδώ και χρόνια.

Η ανάγκη λοιπόν είναι υπαρκτή και άμεση, καθώς υπάρχει μεγάλη λίστα ασθενών που ανυπομονεί να πραγματοποιήσει τα παραπάνω προγράμματα αλλά και να συνεχίσει μετά την λήξη του. Η δυνατότητα συμμετοχής είναι περιορισμένη καθώς εκτός από τους διαθέσιμους οικονομικούς πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό απαιτούνται αυστηροί όροι αποφυγής διασταύρωσης μολύνσεων μεταξύ των ασθενών καθώς απαγορεύεται να παρευρίσκονται & να αθλούνται στους ίδιους χώρους. Ταυτόχρονα η διατήρηση των οφελών του προγράμματος θα γίνει μόνο με την συνέχιση της άσκησης σε συνδυασμό με φυσιοθεραπεία και συγκεκριμένη διατροφή δια βίου. Η ανάγκη λοιπόν για ένα κέντρο αποκατάστασης είναι επιτακτική.

 

Κέντρο αποκατάστασης ‘’Human Ability’’ – μια βιώσιμη λύση

Με την υποστήριξη του impact Hub Athens αλλά και την συμβουλευτική του BCC της Praxis κατανοήσαμε πως μπορεί το εγχείρημα να ‘’στηθεί’’ επιχειρηματικά, να δημιουργηθεί η στέρεα βάση δηλαδή για την βιώσιμη και ρεαλιστική ικανοποίηση των παραπάνω κοινωνικών αναγκών. Για την βιωσιμότητα αυτού του εγχειρήματος λοιπόν ιδρύσαμε μια κοινωνική επιχείρηση το ‘’Humane’’. Ένα κοινωνικό δίκτυο από νέους που δραστηριοποιούνται στο design και ένταξη των ευπαθών ομάδων που με την επίβλεψη εξειδικευμένων επιστημόνων υγείας σχεδιάζουν μαζί με τους ίδιους τους ασθενείς ένα κέντρο αναπνευστικής αποκατάστασης το ‘’Human Ability’’. Ένα κέντρο που θα παρέχει στις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας διασταύρωσης μολύνσεων: εξατομικευμένη άσκηση, φυσιοθεραπεία και διαιτητική παρέμβαση.

 

Σχεδιάσαμε λοιπόν το καινοτόμο – ‘’breath box’’ με τις εξής δυνατότητες :

 • Ασφάλεια: με τον ξεχωριστό εξαερισμό/κλιματισμό που θα έχει στην οροφή του θα μπορεί να προσφέρει την δυνατότητα ολοκλήρωσης του ατομικού προγράμματος του ασθενούς σε προστατευμένο περιβάλλον διασταύρωσης μολύνσεων.
   
 • Αυτονομία : θα μπορούν να τοποθετηθούν και άλλα ‘’κουτιά- θάλαμοι’’ στον ίδιο χώρο δίνοντας την δυνατότητα ταυτόχρονης εφαρμογής του προγράμματος από πολλούς ασθενείς.
   
 • Επικοινωνία : με τα διαφανή διαχωριστικά & τον εξοπλισμό ενδοεπικοινωνίας θα μπορεί ο εργοφυσιολογος να καθοδηγεί & να δίνει ρυθμό στην ένταση του προγράμματος στους ενήλικες ασθενείς, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να τα παρακολουθούν οι γονείς τους από το σαλόνι αναμονής. Το κυριότερο όμως είναι η δυνατότητα ταυτόχρονης επικοινωνίας των ασθενών μεταξύ τους, εμψυχώνοντας ο ένας τον άλλον ώστε να ξεπερνούν τα όριά τους, καθιστώντας έτσι ένα επίπονο πρόγραμμα άσκησης σε ένα ευχάριστο περιβάλλον ‘’ανταγωνισμού’’ στις αντοχές και επιδόσεις. Ένας επίσης αποτελεσματικός τρόπος κοινωνικοποίησης και αποδοχής της νόσου.
   
 • Πλήρους εξοπλισμού: με ποδήλατο για αερόβια γυμναστική , πολύ όργανο για ενδυνάμωση μυών , φιάλες οξυγόνου και Τηλεόραση
   
 • Ένταξης στο κέντρο αποκατάστασης: εκτός από την εξατομικευμένη άσκηση που θα πραγματοποιείται μέσα στο κουτί θα μπορεί ο ασθενής να συνδυάζει με συνεδρία φυσιοθεραπείας και διαιτητικής παρέμβασης πραγματοποιώντας ένα πρόγραμμα ολιστικής αντιμετώπισης.

 

Δυναμώνουμε την ανάσα τους!

Φυσικά το κόστος για όλο το εγχείρημα του κέντρου αποκατάστασης είναι μεγάλο. Τα οφέλη είναι για την συγκεκριμένη ομάδα ασθενών ζωτικής σημασίας, ένα ισχυρό κίνητρο για μας να το επιχειρήσουμε. Σαν βάση εκκίνησης του παραπάνω εγχειρήματος θεωρούμε ότι θα μπορούσε να είναι τα 6.500 ευρώ, το κόστος δηλαδή για την βασική κατασκευή ‘’πιλότου-Breath box’’. Πιστεύουμε όμως ότι με την δική σου συμμετοχή θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε στον πλήρη εξοπλισμό του στα 11.500 ευρώ στο σύνολο. Φυσικά και δεν σταματάμε στο ποσό για ένα κουτί- θάλαμο, καθώς όσο περισσότερα φτιαχτούν τόσο περισσότερους ασθενείς θα παρακολουθούμε ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωσης όμως, αναλόγως ανταπόκρισης και με την συμβουλή της επιστημονική μας ομάδας μπορούμε το όποιο χρηματικό ποσό μαζευτεί να τι διαθέσουμε σε αγορά εξοπλισμού (ποδήλατα, διαδρόμους, πολύ όργανο ενδυνάμωσης) αλλά και κάλυψης υπηρεσιών φυσιοθεραπείας, άσκησης και διαιτητικής παρέμβασης που θα παρέχεται δωρεάν στους ασθενείς στο κέντρο αποκατάστασης. 

 

Στήριξε την προσπάθειά μας - Δυνάμωσε την ανάσα μας!

Στόχος
€ 6,500.00

Συγκεντρώθηκαν € 6.655

102 %
Ποσοστό χρηματοδότησης

Χρόνος που απομένει
109
Δωρητές
Μέση συνεισφορά: € 61,06

Επιχειρηματίας

Dimitris Kontopidis

Attica, Greece

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

10 Breath Starter Το όνομά σου στη λίστα των υποστηρικτών στο website μας για ένα χρόνο - Your name in the backers list on our website for a year
944 απομένουν
25 Easy Breath Σημειωματάριο ή Ημερολόγιο "Each breath" - Notebook or Calendar "Each breath"
973 απομένουν
35 Breath Cup Κούπα "Each breath" και πρόσκληση στην ημερίδα "Εξατομικευμένη άσκηση στην Κυστική Ίνωση" - "Each breath" cup & invitation to the workshop "Personalised exercise in Cystic Fibrosis"
973 απομένουν
60 Breath Tee T-shirt "Each breath" και πρόσκληση στην ημερίδα "Εξατομικευμένη άσκηση στην Κυστική Ίνωση" - "Each breath" T-shirt & invitation to the workshop "Personalised exercise in Cystic Fibrosis"
986 απομένουν
125 Breath Pack Όλα τα παραπάνω! Συλλεκτικό πακέτο "Each breath" και πρόσκληση στην ημερίδα "Εξατομικευμένη άσκηση στην Κυστική Ίνωση" - All the above! All "Each breath" products & invitation to the workshop "Personalised exercise in Cystic Fibrosis"
494 απομένουν
1000 Breath Champion Συλλεκτικό πακέτο "Each breath", δυνατότητα παρακολούθησης κατασκευής του "Prototype Breath Box", πρόσκληση στην ημερίδα - All "Each breath" products, attendance during the "Prototype Breath Box" construction and award at the workshop
6 απομένουν
 • I V
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΖΕΛΙΟΥ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
 • GIANNIS ARNAOUTIS

 • Anonymous

 • I V
  A project that will improve the lives of hundrends children with Cystic Fibrosis
 • Anonymous
  Nice idea!
 • Eirini Vlanti
  Good luck!
 • Anonymous
  Breath on :)
 • Γιάννης Σπίνος

 • GEORGIA SPITHOURI

 • Anonymous

 • Anonymous

  € 545,00

 • Anonymous

  € 500,00

 • Γιάννης Σπίνος

  € 400,00

 • Anonymous

  € 325,00

 • michalis gkontas
  Almost there, good luck!

  € 300,00

 • Δημήτριος Βλάχος
  Good Luck Dimitris!

  € 300,00

 • Anonymous

  € 300,00

 • Anonymous

  N/A

 • Anonymous

  € 200,00

 • Anonymous

  € 200,00

VIEW OTHER PROJECTS
 • I V
  ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΖΕΛΙΟΥ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

  € 100,00

 • GIANNIS ARNAOUTIS

  € 35,00

 • Anonymous

  N/A

 • I V
  A project that will improve the lives of hundrends children with Cystic Fibrosis

  € 100,00

 • Anonymous
  Nice idea!

  € 100,00

 • Eirini Vlanti
  Good luck!

  € 40,00

 • Anonymous
  Breath on :)

  € 60,00

 • Γιάννης Σπίνος

  € 300,00

 • GEORGIA SPITHOURI

  € 35,00

 • Anonymous

  N/A

 • Anonymous

  € 200,00

 • Antonis Kandilakis

  € 35,00

 • Anonymous

  € 35,00

 • michalis gkontas
  Almost there, good luck!

  € 300,00

 • Anonymous
  Almost there!

  € 20,00

 • Χαράλαμπος Ξεφτερης

  N/A

 • Anonymous

  € 545,00

 • Anonymous

  € 500,00

 • Γιάννης Σπίνος

  € 400,00

 • Anonymous

  € 325,00

 • michalis gkontas
  Almost there, good luck!

  € 300,00

 • Δημήτριος Βλάχος
  Good Luck Dimitris!

  € 300,00

 • Anonymous

  € 300,00

 • Anonymous

  N/A

 • Anonymous

  € 200,00

 • Anonymous

  € 200,00

 • panagiotis polygerinos

  € 125,00

 • Anonymous

  € 125,00

 • Παναγιωτα Κυριαζή

  € 125,00

 • Eleni Papavasileiou
  Συνχαρητηρια για το εργο σας!

  € 125,00

 • ELENI ROUNTOU
  KALI EPITIXIA KAI PANTA DINATOI !!!

  € 125,00

 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΝΤΣΑΣ
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

  N/A